Page 63 - Demo
P. 63


                                    60Activities of Prospective Students153) Q. May a school permit incoming freshmen to participate in high school athletic practices, or in any other high  school athletic activities, such as riding a team bus to a contest, attending a state tournament with the school  team, etc., conducted by or through the school?A. No. (By-law 3.073)154) Q. May a school permit incoming freshmen to participate in high school sponsored open gym programs during or  outside the school year?A. Yes, provided the program is conducted in accordance with the open gym by-law. (By-law 3.071 and By-law 3.160)155) Q. May incoming freshmen enroll in summer school physical education programs that have been approved by the  high school district’s board of education?A. Yes. (By-law 3.073)156) Q. May incoming freshmen or transfer students participate in summer league programs?A. Yes, however, they must have registered at the school and paid applicable fees and/or deposits. (By-law 3.150and 3.073)157) Q. May a school permit a non-high school student to participate on an “exhibition” or “unattached” basis in a high  school athletic contest?A. No. (By-law 3.072)158) Q. May a school permit non-high school students, or current high school students at another school, to accompany 	 	 	 a school team to a contest and/or be present with the school team at the contest site?A. No. (By-law 3.072) Note: This does not apply to a parent who is a coach and takes his/her own child to a contestwith the team he/she coaches, or to elementary school students (grades 6 or below) serving as ball boys/girls fora school’s home athletic contests.159) Q. May testimonials by former student-athletes be used in school marketing materials/endeavors?A. Yes, provided they are factual. (By-law 3.073)160) Q. May a school employee, a booster club member, an alumna/alumnus, or any person or organization providing volunteer service to a school, underwrite sports camp or non-school competition costs or underwrite athletic  equipment costs for a prospective student or prospective student-athlete?A. No. (By-law 3.072) Note: This does not prohibit a parent from underwriting such items for his/her own child.161) Q. May a school employee, a booster club member, an alumna/alumnus, or any person or organization providing volunteer service to a school, provide transportation to a sports camp or to a non-school sports competition for  a prospective student?A. No. (By-law 3.072) Note: This does not apply to a parent who is a coach and takes his/her own child to a camp orcompetition.162) Q. May a high school directly or indirectly sponsor an athletic team for grade school students, junior high school  student(s) or any other non-high school group, “select” or “traveling” athletic team?A. No. (By-law 3.072)163) Q. May high school coaches put on clinics for feeder coaches or participants?A. High school coaches may conduct or be instructors in clinics for coaches of non-high school teams. If a high school coach conducts, gives instruction or has any other involvement with a clinic for pre-high school students: (1) participation may not be restricted to any designated group(s) or individual(s); (2) no specific individual(s) orgroup(s) may be given special invitation or encouragement to participate; and (3) no participant(s) or group(s) may be given special rates, discounts or other services/benefits/privileges not identically provided to all participant(s)and group(s) invited. (By-law 3.073)164) Q. May high school personnel coach a feeder team if their sibling is a member of the feeder team?A. Yes, but not on teams with high school students, unless: (a) the team involves players from two or more high schools; or (b) the team involves only high school students from the school within whose geographic attendance boundaries the student’s parents reside and is not coached by a member of that high school’s athletic coaching staff; or (c) the team involves only high school students from a private/parochial member high school, the incomingfreshman attended eighth grade at a private/parochial elementary/junior high school from which other students
                                
   57   58   59   60   61   62   63   64   65   66   67