Page 83 - Demo
P. 83


                                    80275) SEASON ENDQ. When does each sport season end?A. Some seasons end with the completion of the state final tournament, while others end on a specific date statedin the individual sport limitations. Check the by-laws for each sport to be sure of both starting and ending dates. (By-law 5.000)276) SUNDAY PLAYQ. May a school conduct or participate in an interscholastic athletic contest on Sunday?A. Yes. Sunday participation is not directly prohibited by IHSA rules. (Constitution 1.420)277) PRACTICE/PLAY ON BOTH BOYS AND GIRLS TEAMQ. May a girl practice and/or compete on her school’s boys soccer team during the fall season, and then also practiceand/or play on her school’s girls soccer team in the spring season?A. No. If a school offers a girls team in a sport which has its own season, girls in that school may practice and compete only on the girls team during the girls season.5.010 BOYS FALL BASEBALL5.011 Season Limitationa. No member school shall organize a Boys Fall Baseball team if it organizes a Football team, or if more than 15 percent of its male student body participates in a cooperative Football program.b. No school belonging to this Association shall organize its Boys Fall Baseball teams, practice or participate in interscholastic contests earlier than Monday of Week 6 or later than Saturday of Week 16 in the IHSA Standardized Calendar.c. A member school may conduct its first interscholastic contest in Boys Fall Baseball no earlier than Monday of Week 7 in the IHSAStandardized Calendar.5.020 BOYS SPRING BASEBALL5.021 Season Limitationa. No school belonging to this Association shall organize its Boys Spring Baseball teams, practice or participate in interscholastic contests earlier than Monday of Week 35 or later than Saturday of Week 49 in the IHSA Standardized Calendar.b. A member school may conduct its first interscholastic contest in Boys Spring Baseball no earlier than Monday of Week 37 in theIHSA Standardized Calendar.5.022 Contest LimitationsNo Boys Spring Baseball team representing a member school shall, in any one season, participate in more than thirty-five (35) games,exclusive of the IHSA series.5.030 BOYS SUMMER BASEBALL5.031 Season Limitationa. No school belonging to this Association shall organize its Boys Summer Baseball teams, practice or participate in interscholastic contests earlier than Monday of Week 44 or later than Saturday of Week 7 in the IHSA Standardized Calendar.b. A member school may conduct its first interscholastic contest in Boys Summer Baseball no earlier than Monday of Week 46 in theIHSA Standardized Calendar.
                                
   77   78   79   80   81   82   83   84   85   86   87