Handbook Edits:
Page 8 — Joe Schmidt — Eliminate “present” replace with 2011
Page 10 Definitions: - Add Faculty Member Definition

Faculty Member - An individual with a license issued by the Illinois State Board of Education
permitted to conduct instruction in a classroom without supervision during the school day.
(3.031.4)

Page 12 Definition - Skill of Sport — Add Lacrosse Definition

Lacrosse — Any catching, cradling, passing, shooting, or groundball battles using or simulating the
use of a lacrosse stick and ball.

Page 16 - Illustration 1 — What is Approved School Status?

Q. Are “approved schools” members of the Association?

A. The Board of Directors may grant approved status to a school only in the event that it is not
eligible for membership. Approved schools may participate with member schools in dual
competition the regular season only. (Constitution 1.270)

Page 39 — 3.000 Amateurism/Name, Image and Likeness (NIL)
Page 55 — 3.080 Amateurism/Name, Image and Likeness (NIL)
Page 60 — Illustration 201

Q. May a high school coach serve as a non-school high school club administrator who doesn’t coach
an individual team in the club when the number of participants in the club from his/her school
exceeds one half the number of players needed to field a team in actual IHSA state series
competition?

A. No. During the school term a coach may not be involved “in any respect” with a non-school club
program when the number of players from his/her school exceeds one half the number of players
needed to field a team in actual IHSA state series competition (By-law 3.107).

Page 88 — Policy 38. Fall Sport Acclimatization/Risk Minimization
Page 88 — New Policy 35. Name, Image and Likeness (NIL) Policy (Renumber Remaining Illustrations)
Page 120 — Add New: Policy 35 Name, Image and Likeness (NIL) (Renumber Remaining Illustrations)

IHSA By-law 3.084 permits a student athlete to earn compensation from the use of that student’s name,
image, and likeness defined as “NIL Activity.” NIL is subject to the following limitations:

1. The student may not use the IHSA name, logos, or trademarks in association with receiving the
compensation or imply that the IHSA approves of the NIL Activity as that term is defined in the
By-law;

2. The student may not use the name, logos, mascots, or trademarks of any member school in

association with receiving the compensation or imply that any member school approves of the

NIL Activity;

The student may not use any member school’s facilities in association with the NIL Activity;

4. The student may not engage in any NIL Activity during school hours, while traveling to or from
any IHSA event, or during an IHSA event including any practice, rehearsal, meeting, game,
tournament, or any similar event that the Board deems inappropriate or distracting;

(98]



5. The student may not engage in any NIL Activity associated with gaming/gambling, alcoholic
beverages, tobacco, cannabis, banned or illegal substances, adult entertainment products or
services, firearms, or other weapons; or any other product or service that the Board deems
inappropriate or distracting; and

6. The student is responsible for determining what, if any effect, the NIL Activity may have on
eligibility with the NCAA, NJCAA, and/or NAIA.

[1lustration 166 - $75 $150
[Mlustration 167.1 - $75 $150
[Mlustration 167.2 - $75 $150
Illustration 167.3 - $75 $150
Illustration 172 - $75 $150

IL. 85) Q. Ifa student is only participating in one sport that runs during one semester, does the
student only need to be taking and passing the member school course for that semester?
A. No. Students must meet the attendance by-law for all semesters to maintain eligibility for
interscholastic competition during their 8 semesters of eligibility. (3.011)

1L. 86) Q. Does a blended or virtual course offered by the member school meet the requirements for
taking and passing a course offered by the member school?
A. Yes. The course must be offered by the member school to all students and be counted as
credit towards graduation at the member school. (3.011)

IL. 87) Q. Does a physical education course meet the requirements of taking and passing one course
at the member school?
A. Yes. If the physical education course is offered by the member school, the course meets
the requirements. (3.011)

IL. 88) Q. Does the one course requirement apply to students taking all their coursework at an
alternative learning setting whether by choice or required by the member school? Dual
enrollment at a local community college?

A. Yes. Ifthe alternative learning setting or dual credit courses are an extension of course
offerings by the member high school, the courses meet the requirements of IHSA By-law
3.011.

IL. 181) Q. May a school provide students with support/education on future NIL opportunities
beyond high school? Is there a timeline for when this may be offered to students?
A. Yes. Once students are enrolled and attending a member high school, guidance for NIL
opportunities beyond high school may be offered to students.

IL. 182) Q. Are schools/students required to report NIL deals to I[HSA?
A. No. Schools may have students report NIL deals to a coach or administrator to make sure
THSA by-laws and policies are followed. (3.080)

IL. 196) Q. May a high school student participate in any collegiate tournament/contest or organized
college practice at any time?
A. No. (3.105)



